Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 120 minuten
Krijg je gasten langs, heb je geen zin om lang in de keuken te staan maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten waarmee je indruk kan maken op je gasten. Dan is dit recept een hele goede uitkomst, it is your lucky day. Na 20 minuten voorbereiden staat je kip in de oven en kan je rustig een glas inschenken en gezellig doen met je gasten. Hier staat een recept beschreven voor citroen kip maar je kan natuurlijk eindeloos variëren met verschillende kruiden, specerijen en garnituren!
Ingrediënten:
- 1 biologische kip
- 1 bos wortelen
- 2 citroenen
- bussel rozemarijn en/of tijm (vers)
- 3 uien
- 1 bol knoflook
- 1 bakje kleine tomaatjes
- 0,15 liter witte/rode wijn
- 500 gram rode aardappelen
- 1 courgette
- 1 paprika
Bereiding:
Verwarm je oven op 180 graden en pak een grote braadslee of ovenschaal. Het meeste werk zit in het snijden van de groenten dus doe dit allemaal in een keer. Schil de wortelen en snijd in de lengte door midden, snijd 1 citroen door midden, snijd de uien kwarten, geef een klap op de bol knoflook met de platte kant van een keukenmes, was de tomaatjes, was de aardappelen en snijd allemaal in dezelfde maat (ongeveer 1cm x 1cm), was de courgette snijd de zaadlijsten eruit en snijd in dezelfde maat als de aardappelen, zelfde geldt voor de paprika. Leg de kip in de braadslee en smeer in met olijfolie, zout en peper. Vul de kip vervolgens met de knoflook, citroen, rozemarijn/tijm, en een ui. Plaats de kip in de oven, voeg na een half uur de wortelen, paprika, courgette en aardappelen toe. Wacht nog een half uur en schenk de wijn in de braadslee. Nog een half uur later voeg je de tomaatjes toe. Draai om het half uur de kip. Na totaal 2 uur braden is je kip klaar. Presenteer de kip in z’n geheel op tafel!