Femme logo

Home / Forums / Archief / Vriendin mishandeld

Vriendin mishandeld

  • aangemaakt
    29 apr 2011
  • laatste reactie
    8 aug 2011
  • 9
    reacties
  • 9
    gebruikers
  • Origineel gepost door Abc...
    Meest gepost door Sweet_Iris
    Laatste bericht van Sweet_Iris
Archief
  • Aanmaker
    Onderwerp

  • Abc…
    Bijdrager
    Abc...
    Reageer

    Hoi.

    Mijn beste vriendin wordt thuis mishandeld. Ze wordt geslagen door haar ouders, in haar gezicht, en haar moeder scheldt haar heel vaak uit voor kut wijf, en trut en bitch enzo. Ze was ook al een keer weggelopen, en toen belde haar ouders boos op dat ze NU meteen terug moest komen, en dat als ze iets zou zeggen wat hun niet stond, zou ze geslagen worden. Ook als ze een onvoldoende op school haalt, worden haar ouders boos en beginnen ze weer te vloeken enzo. Alleen door dit alles kan ze zich niet meer concentreren, en haalt ze dus alleen maar onvoldoendes.
    Ik wil haar heel graag helpen, maar weet niet wat te doen. Ik vind dat ze naar de kinderbescherming moet bellen, alleen dat doet ze niet. Of dat ze naar de politie moet gaan, maar dit durft ze niet. Natuurlijk snap ik het ook wel, maar IK wil haar helpen, alleen zolang zij geen hulp vraagt, kan ik niks doen.
    Weet iemand hoe ik haar moet helpen?

    xxxx

  • youme
    Reageer

    ‘k vind het heel sneu voor haar, maar ik weet jammer genoeg niet wat ik moet zeggen ;’

    knuffelbeertje_jana
    Reageer

    zoals je zelf al zei, ze moet een stap zetten zoals naar de kinderbescherming moet bellen maar als ze dat echt niet wilt doen en die toestand blijft zo of wordt erger, dan zou je eigenlijk zelf naar de kinderbescherming moeten bellen en zeggen wat er met je vriendin gebeurd. misschien gaat ze eerst boos zijn omdat je bang is dat dat alles de situatie alleen maar erger maakt maar stiekem zal ze je wel dankbaar zijn omdat zij die stap niet moet zetten. ik hoop voor je vriendin dat het snel beter gaat.

    xDitMeisje
    Reageer

    dit verhaal is nogal schokkend.
    ze moet inderdaad naar de politie stappen of de kinderbescherming bellen.
    ik vind het goed dat je haar helpt maar ik weet niet of dat helpt.
    ‘als je word geslagen kom je op school met blauwe plekken?
    merken ze dat niet dan :o.

    Sweet_Iris
    Reageer

    praat er eens rustig met haar over, geef aan dat jij vind dat ze naar de kinderbescherming moet gaan, maar als ze aangeeft van dat durf ik niet etc. kan jij ook zelf bellen om aan te geven dat jij vermoedt dat er dingen niet goed zitten daar.

    x.Cooky.x
    Reageer

    Jij kan ook bellen naar de kindertelefoon en vertellen wat er allemaal gebeurt daar.
    Als je hun dan ook verteld dat zei bang is dan kunnen zij haar helpen.
    Ik heb dr laatst een stukje op tv over gezien.
    Dus als je haar wilt helpen zou ik bellen.
    Of laat haar zo vaak mogelijk logeren.
    Meer tips kun je vragen in een privebericht.
    Ik heb er wel wat maar die mag ik van die persoon niet zomaar overal neerkwakken.

    ‘xx.

    imported_its me
    Reageer

    je kunt het beste naar de kindertelefoon bellen en die mensen zullen jou en je vriendin verder helpen en haar waarschijnlijk meteen uit huis plaatsen.

    yesieca
    Reageer

    Kindermishandeling komt in Nederland meer dan 107.000 keer per jaar voor. Veel slachtoffers krijgen nooit hulp omdat niemand aan de bel trekt. Als u wat merkt van kindermishandeling in uw omgeving, doe dan iets. Wilt je meteen met een professional spreken? Bel dan gerust voor advies met het Advies- & Meldpunt Kindermishandeling op 0900-123 123 0.
    Wilt u advies vragen
    of een melding doen?
    0900 123 123 0

    Vermoedt u kindermishandeling in uw omgeving, dan is er altijd iets dat u kunt doen.

    Bel het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) anoniem voor advies via 0900-123 123 0. De medewerker aan de telefoon bespreekt de situatie met u en bepaalt wat de volgende stappen zijn. Als het nodig is kunt u een melding doen van kindermishandeling.
    Sta open voor signalen van kindermishandeling. Als u het gevoel heeft dat er ‘iets’ aan de hand is, klopt dat vaak ook. U bent waarschijnlijk niet de enige die iets ziet, maar misschien wel de eerste die wat doet.
    Praat met iemand uit uw eigen omgeving over uw vermoeden. Bijvoorbeeld een vriend(in), kennis, buurtgenoot, leraar, collega of familielid. U kunt ook contact opnemen met de Stichting Korrelatie via 0900 -1450 (15 cpm). Of praat met mensen waar u zelf bekend mee bent, bijvoorbeeld op school, bij het consultatiebureau of het Centrum voor Jeugd en Gezin.
    Praat met het kind zelf of met de ouders. Besef u dat kindermishandeling vaak het gevolg is van onmacht. U kunt al helpen door er te zijn voor het gezin. Of door het kind een luisterend oor te bieden.
    1. Advies

    Tijdens een telefoongesprek schat een AMK medewerker de ernst van de situatie in en geeft advies. Misschien raadt hij/zij u aan om contact te zoeken met het Centrum voor Jeugd en Gezin bij u in de buurt. Of met de ouders. Of met een leraar of betrokkene op school. Afhankelijk van de situatie kunt u soms zelf steun bieden aan het kind of het gezin.
    In dringende gevallen kan er contact opgenomen worden met de politie. Na een adviesgesprek onderneemt het AMK zelf geen actie. Er wordt ook geen dossier aangelegd. De medewerker vertelt dit duidelijk, zodat u weet waar u aan toe bent.

    2. Melding

    Vindt u een adviesgesprek niet voldoende, dan kunt u een officiële melding doen. Het AMK mag pas stappen ondernemen als ze uw naam en telefoonnummer hebben. Uw naam wordt nooit door het AMK aan het betrokken gezin prijsgegeven. De medewerker die u gesproken heeft, overlegt uw melding altijd met collega’s. Om een betere inschatting van de situatie te maken.

    3. Onderzoek

    Als het AMK inschat dat een gemeld kind waarschijnlijk wordt mishandeld, doet het AMK onderzoek naar de gezinssituatie van het kind. Tijdens zo’n onderzoek praat het AMK met de ouder(s)/verzorgers. Er wordt ook informatie ingewonnen bij school en de huisarts. Als er inderdaad sprake is van kindermishandeling, dan zet het AMK hulpverlening in gang. Samen met de ouders zoekt het AMK naar passende hulpverlening. Als de ouders niet mee willen werken, kan het voorkomen dat de Raad voor de Kinderbescherming of Bureau Jeugdzorg wordt ingeschakeld. Alles wordt in het werk gesteld om de situatie van het kind te verbeteren.

    Wat kunt u niet verwachten.
    Het AMK is geen alarmdienst die na elk telefoongesprek hulptroepen op een gezin afstuurt. In een gesprek tussen u en een AMK medewerker wordt de situatie zo goed mogelijk ingeschat. De AMK medewerker overlegt bijna altijd met collega’s. Als het nodig is wordt er onderzoek gedaan. Afhankelijk van de uitkomst onderneemt het AMK stappen.

    Bel het AMK
    Als u rondloopt met een vermoeden van kindermishandeling kunt u terecht bij het AMK (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling). Ook als u het niet zeker weet. Het AMK is te bereiken via 0900- 123 123 0.
    Wilt u advies vragen
    of een melding doen?
    0900 123 123 0

    lang bericht, maar khoop dat je er wat aan hebt xd

    Vitani94
    Reageer

    Zelf zou ik er voor zorgen dat ze snel een koffer kleding pakt en dat ze tot die tijd bij jou wonen kan (je ouders snappen het vast wel als je het vertelt). En als haar ouders dreigen met de politie dan bel je de politie gewoon eerst zelf, die snappen vast wel dat het gewoon verdediging is voor je vriendin.

    Sweet_Iris
    Reageer

    @Vitani94 wrote:

    Zelf zou ik er voor zorgen dat ze snel een koffer kleding pakt en dat ze tot die tijd bij jou wonen kan (je ouders snappen het vast wel als je het vertelt). En als haar ouders dreigen met de politie dan bel je de politie gewoon eerst zelf, die snappen vast wel dat het gewoon verdediging is voor je vriendin.

    das dus even niet zoals het kan he, zij kan enorm veel problemen krijgen omdat ze iemand opvangt die is weggelopen. En de politie snapt dat niet, want het is ontvoering.

Reageer

Het forum ‘Archief’ is gesloten voor nieuwe onderwerpen en reacties.

29 apr 2011
0 / 9
29 apr 2011
8 aug 2011