^ Je moet je standpunt kunnen bevestigen met medische feiten als het over problemen gaat met risico factoren, clarissa_19. Want ik weet toevallig dat je wel soa’s kan krijgen met pijpen/beffen. Zwanger worden via orale seks kan bijvoorbeeld weer niet.
Nou, Ils, aangezien die jongen nog nooit sexuele contacten heeft gehad, dan is de kans op een daadwerkelijke soa kleiner. Als jullie orale sex gaan hebben, zorg ervoor dat jullie beiden hygienisch daaronder zijn, zodat jullie geen vieze bacterien met elkaar delen.
De kans is groter wanneer iemand al meerdere partners in bed heeft gehad. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn; maar misschien weet hij niet of een van zijn partners een soa aan hem heeft overgedragen, of hij houdt het geheim voor jou. Maar ga nooit ervan uit dat zo’n iemand nooit een soa kan hebben; want het zou zomaar wel eens het geval kunnen zijn.
Ik heb een artikel voor je gevonden over de gevaren van orale sex als hygiene er geen rol in speelt. Probeer niet bang te worden; want als je er klaar voor bent, dan zie ik geen enkele reden erin waarom een artikel als deze jou zou moeten verhinderen om plezier te hebben. Maar goed, wees wel voorzichtig met wat je doet!
Bron: http://www.femistyle.be/nl/beauty-wellness/wat-zijn-de-gevaren-van-orale-seks
Preventieboodschap orale seks
Tot nu toe namen we aan dat orale seks relatief veilig was mits een aantal nuances voor de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen en het hiv-virus. Nieuwe wetenschappelijke studies tonen aan dat orale seks echter een beperkt risico inhoudt, al is het aanzienlijk kleiner dan bij vaginale of anale seks.
Eén van de verklaringen is dat vele mensen enerzijds niet weten dat ze drager zijn van een soa en het zo aan hun sekspartner kunnen doorgeven. Maar daarnaast is het mogelijk dat een gezond iemand tijdelijk ontvankelijker kan zijn voor besmetting als hij zelf wondjes, zweertjes, aften of koortsblaasjes rond mond, geslachtsorganen of anus heeft.
1. Samengevat kan worden gesteld dat via pijpen en likken gemakkelijk een seksueel overdraagbare aandoening opgelopen kan worden. Gonorroe, hepatitis, chlamydia, herpes, …. zijn op zich veel besmettelijker dan hiv en kunnen overgedragen worden via orale seks. Hoewel soa’s behandeld kunnen worden, nemen ze niet weg dat je vaak na de behandeling vatbaarder blijft voor een besmetting met hiv.
2. Heb je soa-symptomen, pijp of lik je best niet of gebruik een condoom of beflapje (dit is een latex lapje dat over de vagina of aars gelegd kan worden).
3. Als je vermoedt dat je een soa hebt opgelopen, aarzel dan niet en ga meten naar je huisarts. Veel soa’s hebben echter aanvankelijk geen of nauwelijks uiterlijke symptomen. Heb je wisselende seksuele contacten, ga dan jaarlijks naar je huisarts voor een soa check-up.
4. Als je gepijpt wordt door iemand met hiv, kun je zelf geen hiv krijgen, tenzij je sekspartner wondjes in de mond heeft (aften, zweertjes, bloedingen, koortsblaasjes,…). Ben je hiv+ en je pijpt iemand anders, dan is er een kleine kans op overdracht van hiv. Hiv tast de weerstand van het lichaam aan. Als je seropositief bent, kun je dus makkelijker besmet worden met een andere soa. Het omgekeerde is ook waar. Als je een soa hebt, krijg je wondjes, zweertjes of scheurtjes in je slijmvliezen, waardoor hiv gemakkelijk kan binnendringen.
5. Mondwater gebruiken, tanden poetsen of flossen (voorafgaand of achteraf) beschermt je zeker niet extra. Integendeel, het maakt je mond alleen maar kwetsbaarder omdat tandpasta en mondwater de natuurlijke flora in de mond tijdelijk verstoort en door het tandenpoetsen of flossen bloedingen kunnen ontstaan.
6. Wil je echt op zeker spelen, gebruik dan ook bij oraal contact een condoom of een beflapje. Er bestaan veilige condooms met smaken (aardbei, chocolade, champagne, …). Een andere mogelijkheid is je strikt beperken tot 1 partner of … aan absolute onthouding doen.